Over ons


HWP Training B.V. is 100% dochter van HWP Consulting B.V. welke is opgericht door Bert Hedeman, Hajati Wieferink en Henny Portman.

Alles wat wij doen is erop gericht om de verandercapaciteit van onze klanten te versterken. Dit doen wij door het uitvoeren van assesments, het verstrekken van adviezen, het opstellen van plannen, het verzorgen van de benodigde capaciteit en expertise en het helpen bij het doorvoeren vna veranderingen.

Ten aanzien vna het laatste verzorgen wij ook trainingen en workshops, coachen wij individuen en begeleiden wij de persoonscertificering. Voor deze activiteiten hebben wij HWP Training opgericht als een apart onderdeel van HWP Consulting

HWP training verzorgt daarbij open trainingen en in-company trainingen en workshops over:

  • Best practices zoals PRINCE2 en MSP
  • IPMA certificering voor projectmanagers, ondersteuners en agilisten
  • Effectief leiderschap en Facilitation
  • Agile werken met Scrum, SAFe en LESS
  • PRojectmanagement oop basis van PMBoK
  • Projectmanagement op basis van Projectmatig Werken

Vanuit HWP Training begeleiden wij tevens project-, programma- en portfoliomanagers, agilisten en supportmedewerkers bij hun persoonscertificering en coachen wij individuen en teams om te komen tot een effectievere uitvoering van hun werkzaamheden en hun interactie met derden.

Wij zijn gedreven professionals wiens ambitie het is om echte toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten maar die ook bijdrage willen leveren aan ons vakgebied. Dit doen wij door:

  • Het Actief participeren in vakverenigingen
  • Het onderhouden van een blog over ons vakgebied: Http://hennyportman.wordpress.com
  • Het verzorgen van presentaties en workshops op symposia en seminars
  • Het schrijven van artikelen en boeken

Bert Hedeman

Hajati Wieferink

Henny Portman

Mensen


Consultants van HWP Consulting hebben jarenlange ervaring met het verbeteren en inrichten van projectenorganisaties. Met de oprichting van HWP Consulting in 2010 hebben wij een eigen basis gecreëerd van waaruit wij herkenbaar en betrouwbaar ons vak uitoefenen.

Ons internationale netwerk van senior projectmanagers, consultants en trainers biedt ons de gelegenheid trouw te zijn aan ons motto 'kies wat nuttig, nodig en urgent is'. Dat maakt ons betrouwbaar en praktisch.

We zijn transparant in onze aanpak. Het liefst teamen we met de bouwers van onze opdrachtgevers en delen we zo de begeleiding van het invoeren of verbeteren van projectmanagement met interne betrokkenen.

Bert Hedeman


Als partner bij HWP Consulting is Bert de senior die de begeleiding biedt bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement. Met de publicatie van vakliteratuur en zijn deelname aan toonaangevende kenniswerkgroepen levert Bert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling het vakgebied.

Bert is een zeer betrokken mens die in zijn kracht komt in trajecten waarbij professionalisering van project- en programmamanagement niet los staat van (strategische) organisatiedoelen. - Bert houdt van het behendige spel waarin hij helpt bij het maken van verantwoorde keuzes, het in de juiste volgorde betrekken van belanghebbenden en het goed beleggen van verantwoordelijkheden. Bert staat voor het zorgvuldig kiezen van wat nuttig, nodig en urgent is met duurzame verbetering voor ogen. - Bert heeft ruim 30 jaar (internationale) ervaring op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement en is assessor, coach en trainer in uiteenlopende methodieken en werkwijzen w.o. PRINCE2®, MSP®, P3O®, MoP™ en IPMA. Bert is tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent proces- en projectmanagement.

Bert Hedeman Bert Hedeman Bert Hedeman

Hajati Wieferink


Na 17 jaar managementervaring binnen de zakelijke dienstverlening en het vakgebied projectmanagement richtte zij in 2010 samen met Bert 'Hedeman Consulting' op. Als partner is zij het aanspreekpunt voor opdrachtgevers en voor het groeiende internationale netwerk aan trainers, consultants en interim project-, programma- en portfoliomanagers.

Hajati is een bruggenbouwer, communiceert met humor en brengt partijen bij elkaar. Hajati begeleidt verbetervraagstukken vanuit simultane belangenbehartiging en betrekt partijen op een open en oprechte manier waarbij ze oog houdt voor de spelregels en consequenties van te nemen beslissingen.

Het jarenlang bouwen aan organisaties en aansturen en ontwikkelen van hoogopgeleide professionals vertaalt zij binnen HWP Consulting in maatwerktrajecten op het gebied van loopbaan- en competentieontwikkeling (opleiding en training, 360° feedback analyses en coaching), professionalisering (w.o. volwassenheidsmetingen) en het bemiddelen van een groot netwerk van goed gekwalificeerde interim capaciteit.

hajati wieferink hajati wieferink hajati wieferink

Henny Portman


Als partner bij HWP Consulting richt Henny zich op het begeleiden van organisaties bij de transitie naar meer agile projectmanagement. Henny helpt organisaties bij het verschuiven naar steeds meer hybride projectbesturing met het verkrijgen van inzicht en overzicht van de portfolio en de veranderende aansturing daarvan. Bij het beoordelen van de volwassenheid maakt hij o.a. gebruik van de P3M3-methodiek. Op basis van zijn meest recente boek ‘scaling agile’ wordt Henny veel gevraagd om managementteams op weg te helpen. Als auteur van vakboeken en artikelen, blogger/recensent (https://hennyportman.wordpress.com) en zijn deelname aan toonaangevende kenniswerkgroepen en spreker op internationale congressen en gastdocent op Hogescholen en Universiteiten levert Henny een actieve bijdrage aan de ontwikkeling het vakgebied.

Henny is een vakspecialist die zijn passie voor het vakgebied portfolio-, programma-, projectmanagement en PMO's en zijn aversie tegen bureaucratie weet te vertalen in doelmatige en pragmatische oplossingen. Henny staat voor het verbinden en opzetten van PM(O) netwerken binnen en buiten organisaties waarin kennisuitwisseling, vragen en leren van elkaar centraal staan. Henny heeft 40 jaar (internationale) ervaring op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement en het opzetten en verder professionaliseren van PMO's in (Oost) Europa en Azië en is coach en trainer in uiteenlopende methodieken en werkwijzen w.o. PRINCE2 Agile®, MoP®, MSP®, SAFe® en P3M3®.

henny portman henny portman henny portman

Please publish modules in offcanvas position.