Agile, Scrum en SAFe


Agile werken is geen kunstje; het is een fundamentele andere aanpak van het werken in organisaties, waarbij ‘purpose’, waardetoevoeging, zelforganiserende teams, omarmen van veranderingen en een direct contact tussen gebruikers en ontwikkelaars voorop staan. Hoe zorg je er echter voor dat structuren over teams heen worden geborgd en hoe zorg je voor een zichtbare beheersing van het werk in uitvoering?

HWP Consulting richt zich op het inrichten van het agile werken in de lijn- en projectenorganisaties. Wij zijn daarbij ervan overtuigd dat het beste van beide werelden zijn te combineren, waarbij we rekening houden met de kernwaarden van beide benaderingen.

Scrum

Scrum is één van de meest gehanteerde agile raamwerken voor het ontwikkelen en beheren van producten en diensten. De eerste versie van Scrum is ontwikkeld in 1995 door Ken Schwaber en Jeff Sutherland. Scrum kan worden toegepast zowel in projecten als in ‘continuous development’, niet alleen binnen ICT maar binnen elke branches en in alle organisaties.

SAFe

SAFe staat voor Scaled Agile Framework. Het is een raamwerk dat concrete handvatten biedt voor het toepassen van een Agile mindset & werkwijze op bedrijfsniveau (Agile at scale).

In de US heeft 70% van de top 100 Fortune bedrijven SAFe getrainde mensen. Als je dit raamwerk kent heb je alle bagage om SAFe toe te passen op team-, programma-, grote systemen of portfolioniveau of je bijdrage effectief te leveren in een Lean-Agile omgeving.

Scaling Agile

Persoonlijk leiderschap De internationale standaard voor projectmanagement. Met de PRINCE2 editie 2017 kunnen projecten geheel agile worden ingericht en toch gecontroleerd worden aangestuurd. De methode PRINCE2 sluit goed aan op Scrum.

  • Leer beter aan het roer te staan van je eigen leven
  • Ga aan de slag met jezelf, je potentiële krachtbronnen
  • Kom bewuster en krachtiger in het leven te staan
  • Kom bewuster en krachtiger in het leven te staan

AgileSHIFT

AgileSHIFT richt zich op het onderkennen waarom organisaties meer wendbaar moeten zijn. Hoe agile en lean werkwijzen direct toegepast kunnen worden en wat het betekent om onderdeel te zijn van een meer wendbare cultuur en het toepassen van het generieke AgileSHIFT raamwerk.

Please publish modules in offcanvas position.