Actueel


PRINCE2 2017 - A Pocket Guide

PRINCE2 Agile Foundation

Vers van de pers is dit nieuwe boekje PRINCE2® 2017 Edition (Engelstalig) geschreven door Bert Hedeman en Ron Seegers. Deze Pocket Guide geeft een goed overzicht van de PRINCE2 2017 methode en door de structuur een prima introductie van de processen, thema en principes binnen projecten op basis van PRINCE2. Het boekje is door het kleine formaat handig te gebruiken als naslagwerk bij het toepassen van deze methode in de praktijk.

De Pocket Guide is leverbaar via Managementboek, zie ook : https://www.managementboek.nl/boek/9789401803182/prince2-2017-edition-a-pocket-guide-bert-hedeman#tab-interview

PRINCE2 Foundation pilots

PRINCE2 Agile Foundation

HWP Consulting biedt als eerste in Nederland de pilot training PRINCE2Agile Foundation aan in april 2018. Omdat deze training een pilot is, biedt AXELOS het examen gratis aan, indien deze voor 4 mei 2018 is afgerond. 

U kunt deelnemen op 16 en 17 april 2018, locatie Hilversum bij HWP Training, aanmelden kan  via (doorklik naar de inschrijfpagina) De deelname aan het examen (engelstalig) is gratis, normale prijs is €263,--  De prijs van de training is €945,-- Voor meer informatie, bezoek de PRINCE2 Agile Foundation pagina.

Projectmanagement op basis van PRINCE2®, Editie 2017

Projectmanagement op basis van PRINCE2®, Editie 2017

Sinds vorige week ligt de paperback Projectmanagement op basis van PRINCE2®, editie 2017 in de boekhandel. Bert Hedeman is een van de auteurs van dit nieuwe boek. Eindelijk is er een Nederlandse uitgave beschikbaar van de PRINCE2-aanpak, editie 2017. Hoe goed velen op vakantie ook zijn met het Engels; leren voor een examen in het Engels is toch wat anders. Medio dit jaar zijn ook de examens in het Nederlands beschikbaar.

In deze nieuwe uitgave wordt ruim aandacht besteed aan het op maat maken van PRINCE2 voor agile projecten, kleine projecten, commerciële projecten en projecten in programma’s. Verder wordt expliciet aangegeven wat minimaal ingeregeld moet worden om de verschillende thema’s effectief toe te kunnen passen in een project. Beide aspecten zijn essentieel voor het uitvoeren van projecten in deze tijd. Bent u geïnteresseerd in deze nieuw aanpak? Schrijf u dan in voor onze nieuwe PRINCE2-trainingen.

Facilitation Foundation

APMG Facilitation

HWP Consulting biedt deze nieuwe certificering vanaf 2018 Bij het samenwerken in (Agile) teams wordt steeds vaker gebruik gemaakt van allerlei workshop vormen. Deze workshops betrekken deelnemers bij het nemen van beslissingen, waardoor besluiten kwalitatief beter worden en breder gedragen in de organisatie. 

Het begeleiden van resultaat gerichte bijeenkomsten is een kerncompetentie voor Consultants, Scrum Masters, Agile coaches, Verandermanagers, Lijnmanagers, PMO medewerkers en Programma- en Projectmanagers. De training Facilitation Foundation gaat in op de kennis en vaardigheden die een goede facilitator aan de dag legt om een workshop op een goede manier te ontwerpen en te begeleiden.   Voor meer informatie, bezoek de Facilitation Foundation pagina

Agile With a Smile

image4 klein

In korte tijd heeft agile werken stad en land veroverd. Met deze methode gaat je project beter en wordt het eerder opgeleverd. Agile is echter niet altijd de heilige graal. Waar je door rapportages bij de waterval-methode en PRINCE2 een goed overzicht had op de budgetten en deliverables kun je bij agile het overzicht kwijtraken. Het opleveren van de verschillende onderdelen en het sluitend maken van de puzzel is vaak een lastige zaak.

In Agile with a smile ontmoet je Bob, de hoofdpersoon van dit nieuwe boek. Hij werkt op een agile manier, maar raakt het overzicht kwijt. Hij ziet dat met een paar eenvoudige aanpassingen het agile werken veel succesvoller kan zijn. En wat grappig is: de meeste van die aanpassingen kent hij al wel, want die komen uit de methoden die hij overboord had gezet toen ze agile gingen werken.   Meer weten over Agile with a smileLees hier het inkijkexemplaar. Interviewverzoeken en aanvragen voor een recensie-exemplaar kunt u mailen naar ondergetekende.

Peter van Wijk is gecertificeerd als programmamanager op het hoogste IPMA-A niveau.

IPMA A Peter van Wijk

Peter van Wijk ontvangt zijn certificaat uit handen van Ben Goes.  23 october 2017: na hard werken beloond met een certificaat IPMA A.  Bert Hedeman heeft Peter met veel plezier begeleid in zijn traject naar deze certificering.

Peter is werkzaam bij Aegon en certificeerde zich op een driejarig programma om de klantgerichtheid van de organisatie te verhogen. Namens HWP Consulting feliciteren we Peter met dit prachtige resultaat.

Please publish modules in offcanvas position.